Halep
2011 -
2013
ZULEYHA ALTINTAS DEMET TASPINAR DENIZ BESER NICOLE RIEFOLO ARTTRANSPONDER BERLINERPOOL HURI KIRIS DENIZHAN OZER DORIS KOCH MANUELA MACCO SYLVIO PALLADINO ECE BUDAK BANU TAYLAN STEFAN ENDEWART RUSSEL ZEHNDER SECIL YAYLALI ISA ANDREU ARZU ARDA KOSAR NANCY POP MALIN LENNSTROM NURGUN OZMELEK KOTTI SHOP ARTPROJECTBROCKMANN ELMAS DENIZ OZGUR DEMIRCI NICOLE DALDANISE TURKAN AKKULAK KOC BANU TAYLAN COCKAIGNE RUM46 YAVUZ KILICER ELIZABETH ARO AMINA ZOUBIR DIDEM DURUKAN JOMA CIGDEM MENTESOGLU DEMET YALCINKAYA KAREN BARTRAM BERND RIEHM BARIS MENGUTAY GONUL NUHOGLU ORTA FORMAT VALENTINA KARGA ANGELO MOLINARI FERNANDO GARBELOTTO GIORGIO CAIONE JULIA IRENE SMITH JOHANNES WILLI BENI BISCHOF EVELINE WUTRICH DOMINIK CAROLYN RIDDELL OLIVIA VALENTINE ASLIEMK ERIM BIKKUL ANJA UHLIG
<andata>
<live processing performance>
Aslı Dinç
02.06.2021 - 12.06.2021
Ziyaret gün ve saatleri:
Çarşamba , Perşembe, Cuma
13.30 - 17.30
Cumartesi
11.00 - 15.00
<andata> 16. İstanbul Bienali’nde gerçekleşen performanstan sonra PASAJ’da kurulumunu yapıyor, mekanı ziyarete açık bir çalışma alanına dönüştürüyor.
Dünyaya açılan en gerçek pencerenin hızla 'arayüz'e dönüştüğü bugünlerde, <andata> gelecek hayali üzerinden şimdinin eksik parçalarını arıyor.
PASAJ’a gelen ziyaretçileri yapay zeka tarafından üretilmiş afişler ve “fake anılar”dan oluşan bir enstalasyon karşılıyor. “fake anılar” sanatçının bienal performansı ve çeşitli platformlar aracılığıyla topladığı, derin öğrenme (deep learning) modelleri kullanarak dönüştürdüğü yapay anılardır. Bunlar iznimiz ve bilgimiz olmadan şirketlere sızdırılan, özel alanlarımızı ve hayatlarımızı içeren bilgileri koruma altına almak için yaratılan data gürültüsü (data-noise’u) işlevi görüyor.
Aslı Dinç’in ziyaretçilerle birebir çevrimiçi iletişime geçtiği buluşmalar gelecekten gelen bir örgüt manifestosu ile başlıyor. Ziyaretçilerin geçmişe gitmeleri isteniyor, aktardıkları veriler canlı işleme sokularak yapay zeka ile paylaşılıyor ve yeni bir “fake anı” üretiliyor.
Bu canlı araştırma süreci, gözetim politikaları, bilgi teknolojilerinin sosyal etkileri ve mahremiyet konuları üzerine düşündüren, performans ve yapay zekanın oyuncu bir işbirliğine dayanıyor.
Bu sergi Sürdürülebilirlik Fonu kapsamında SAHA tarafından desteklenmiştir.